Schoonheidsspecialiste worden? Welke opleiding kun je volgen?

Schoonheidsspecialiste worden? Welke opleiding kun je volgen?

Ben jij graag bezig met andere mensen en vind je het leuk om ze te verzorgen en mooier te maken? Dan is het beroep schoonheidsspecialiste misschien iets voor jou. Na een opleiding schoonheidsspecialist kun je in loondienst gaan bij een schoonheidssalon of wellnesscentrum of je kunt je eigen salon beginnen. Er zijn heel veel opleidingen en curussen om schoonheidsspecialiste te worden zoals een basisopleiding, een beroepsopleiding of een opleiding als je je als schoonheidsspecialiste verder wil specialiseren.

Basiscursus schoonheidsspecialist

De basiscursus of hobbycursus schoonheidsspecialist is ontwikkeld voor iedereen met belangstelling voor uiterlijke verzorging en huidverzorging. Of je nu overweegt om hiervan je beroep te maken of omdat je het gewoon leuk vindt om er meer over te weten. Je kunt op afstand leren via NHA, LOI, NTI en Studieplan. Deze aanbieders hebben allen een keurmerk. Als je examen doet via het TCI ontvang je een landelijk erkend diploma. In alle andere gevallen krijg je een certificaat van het opleidingsinstituut. 

MBO Opleiding schoonheidsspecialist

 Bij diverse reguliere en particuliere scholen kan men terecht voor de MBO-opleiding tot schoonheidsspecialist. Afhankelijk van het aantal lesuren duurt de opleiding 1, 2 of 3 jaar. Bij de MBO opleiding schoonheidsspecialist is het belangrijk om na te gaan of het betreffende opleidingsinstituut gebruikmaakt van de exameninstellingen TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief), Capabel of KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). De instellingen zijn daarvoor ook geregistreerd in de Crebo en staan onder toezicht van het ministerie van onderwijs door de onderwijsinspectie. Zo kan de kwaliteit van de schoonheidsverzorging in Nederland gewaarborgd blijven. 

Specialistische opleidingen voor de schoonheidsspecialist

Er zijn ook nog opleidingen voor de schoonheidsspecialiste voor specialistische behandelingen zoals acne, ontharen of huidverbeterende massages. Kijk hier voor onze selectie van specialiste opleidingen, speciaal voor de schoonheidsspecialiste.