Mesotherapie, een behandeling voor een mooie, frisse huid

Mesotherapie, een behandeling voor een mooie, frisse huid

Mesotherapie is al in 1952 ontwikkeld door de Franse arts dr. Michel Pistor en is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen juist daar waar ze nodig zijn. Dit gebeurt door middel van diverse kleine prikjes in de huid met een kleine injectienaald of met een speciaal apparaat. De werkzame stoffen worden ingespoten in het mesoderm, de middelste huidlaag, bestaande uit vetcellen en onderhuids bindweefsel. Mesotherapie als anti-aging techniek wordt dan gebruikt voor het bestrijden en voorkomen van rimpels of voor het verbeteren van een huid met cellulitis. De behandeling wordt uitgevoerd bij diverse schoonheidssalons en cosmetische klinieken. De behandeling bestaat uit het toedienen van kleine injecties in de huid met natuurlijke stoffen zoals plantextracten, enzymen, hyaluronzuur, aminozuren, vitaminen en mineralen. Door deze stoffen zullen de stofwisselingsprocessen in de huid aanzienlijk verbeteren. Het bindweefsel wordt weer veerkrachtig en elastisch, vetten en andere afvalstoffen kunnen afgevoerd worden.

Mesotherapie voor huidverjonging

Mesotherapie met als doel huidverjonging kan onder andere worden toegepast op het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Intensief voedende en revitaliserende werkstoffen worden rechtstreeks in de huid gespoten waardoor diepe rimpels, littekens en kraaienpootjes vervagen. Na enkele behandelingen wordt de huid zichtbaar en voelbaar steviger, elastischer en krijgt een frisse, gezonde en vooral zeer heldere teint. De minuscule prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Het aantal behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon. Over het algemeen zijn er circa vier tot twaalf behandelingen nodig. Daarna volstaan onderhoudsbehandelingen elke drie, zes of twaalf maanden.

Mesotherapie tegen cellulitis

Over de rest van het lichaam wordt mesotherapie ook wel toegepast voor de behandeling van cellulitis. Met mesotherapie kun je het vet als het ware weg laten smelten. Tal van producten met ontzwellende of vetoplossende werking zijn beschikbaar. Cellulitis en striae (zwangerschapsstriemen) verminderen drastisch en de lichaamscontouren verbeteren. Ook een slappe huid op armen, benen en buik kan aanzienlijk verbeterd worden. De resultaten zijn globaal wel minder voorspelbaar en minder spectaculair dan voor een behandeling in het gezicht.

Na de behandeling ontstaat er een lichte roodheid van het behandelde gebied. De huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. Je kunt in de meeste gevallen je werk de volgende dag wel gewoon weer voortzetten. Aangezien de stoffen die worden ingebracht ook weer worden afgebroken door het lichaam is er geen permanent resultaat te boeken. Meestal volstaat na een kuur van 6-8 behandelingen een onderhoudsbehandeling van gemiddeld eenmaal per half jaar.