Sugaring: ontharen met suikerpasta (met recept)

Sugaring: ontharen met suikerpasta (met recept)

Sugaring is een natuurlijke methode van ontharen waarbij suikerpasta gebruikt wordt. Deze eeuwenoude ontharingsmethode wordt steeds vaker toegepast in de  schoonheidssalon. Het is een natuurlijke, veilige methode om verschillende delen van het lichaam te ontharen. De sugaring methode wordt als minder pijnlijk ervaren dan harsen. Om die reden is wordt deze methode ook gebruikt op de gevoeligste lichaamsdelen, zoals de bikinilijn. schaamstreek en oksels. Het is geschikt voor alle huidtypen voor vrouwen en mannen. . 

De schoonheidsspecialiste masseert de suikerpasta in op lichaamstemperatuur en dat voelt aangenaam aan. Door het plakkerige goedje worden de haartjes in natuurlijke haarrichting meegenomen en dat is minder pijnlijk dan bij harsen. Het laat geen afgebroken haren na en er ontstaat geen roodheid of irritatie. Sugaring is een tijdelijke ontharingsmethode. Doordat de haartjes in zijn geheel verwijderd worden, duurt het langer voordat er weer nieuwe haargroei ontstaat. Wat overblijft, is een perzikzachte, mooie huid.

Recept suikerpasta

Als je zelf suikerpasta wil maken is dit het recept.

Benodigdheden

  • 2 kopje suiker (bruin of wit)
  • 3 eetlepels citroensap (45 ml)
  • 3 eetlepels water (45 ml)

Overige benodigdheden:

  • Steelpan met dikke bodem
  • Suikerthermometer (niet noodzakelijk)
  • Plastic bakje met deksel (iets om je suikerpasta in te bewaren)

Bereiding suikerpasta

Doe alle ingrediënten samen in de pan en zet de pan op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel koken tot het een mooie, egale goudbruine kleur heeft. Als je een suikerthermometer gebruikt dan koken tot het mengsel 120 °C heeft bereikt.Haal de steelpan van het vuur en laat het  een aantal uur afkoelen (opletten, erg heet). Giet het in een schoon bakje om het in te bewaren.

Suikerpasta gebruiken

  • Je kunt de suikerpasta op kamertemperatuur gebruiken. Als de suikerpasta te hard is dan kun je het au bain Marie opwarmen tot het lauwwarm is of even warm maken in de magnetron. 
  • Maak de huid waar je gaat suikerharsen goed schoon en droog. Pak een bolletje van ongeveer 3-4 cm doorsnee van de suikerpasta en en smeer het tegen de groeirichting van het haar in op de huid.
  • Trek het met de groeirichting van je huid mee er snel weer af.

Lijkt het jou leuk om deze behandeling bij anderen uit te voeren? Volg dan een opleiding schoonheidsspecialiste