Een mooie huid in de herfst

Een mooie huid in de herfst

De geur van zand en zonnebrand maakt plaats voor parfum en dagcrème,  door je linnen broek voel je de kouder wordende wind. Ineens voelt je gezicht droog of trekkerig, ondanks je dagcrème. Het wordt herfst in Nederland!  Tijd dus om je huid voor te bereiden op het wisselen van de seizoenen!

Huidverzorging in de herfst

Doet je dagcrème het in de herfst dan ineens niet meer? Jawel, maar hij geeft je huid niet de juiste voeding en bescherming. Waar je in de zomer voornamelijk bescherming nodig hebt tegen UV-straling en warmte, vraagt je huid in herfstige tijden om protectie tegen de drogere lucht, kou, wind, regen en wisselende temperaturen als airco en centrale verwarming.

Kwam je in de zomer nog weg met een luchtige (gel-) dagcrème, nu vraagt je vel om extra verzorging, vocht, voeding en vet! Je huid droogt in de herfst sneller uit, het natuurlijke vetlaagje beschadigt. Een crème op basis van een water- olie emulsie kan dat effect herstellen. Maar, let hierbij wel op jouw eigen huidtype!

Vette huid 

Als je van nature een vette huid hebt, blijft het raadzaam om een crème te gebruiken die past bij jouw huidtype. Een te rijke  crème (bijvoorbeeld de crèmes voor de normale en droge huid) verzadigt jouw huid, er komt zogezegd een teveel aan vet en vocht op je huid. Daardoor kunnen je poriën verstoppen, met pukkeltjes als resultaat. Eens per week scrubben met een milde scrubcrème voorkomt dat je poriën alsnog verstopt raken!

Normale en gecombineerde huid.

Gebruik een crème die past bij jouw huidtype. Voelt je huid enkele uren na het opbrengen al trekkerig en droog, of zie je schilfertjes verschijnen? Probeer dan een rijkere, vettere crème. Wees voorzichtig met scrubben en peelen. Je kunt de dag erna flink last krijgen van een trekkerig gevoel of huidirritatie. Voor het gemak, draag een minisetje crème in je handtas!

Droge en gevoelige huid

De droge en gevoelige huid heeft het meest behoefte aan bescherming. De droge en de gevoelige huid vragen om een vettere, beschermende crème. Smeren, smeren, blijft het devies! Zorg dat je reinigingsproducten geen zeep en alcohol bevatten. Deze drogen je huid alleen maar meer uit. TIP: Een extra vochtinbrengend masker geeft jouw huid net even iets meer weerstand en glans!

Overigens blijft het, ongeacht je huidtype, raadzaam om een crème met UV-filter te gebruiken, want ook de herfst –en winterzonnestralen zijn verre van UV-vrij! Blootstelling van je huid aan UV-licht veroorzaakt huidveroudering, en daarbij krijgen rimpels en fijne lijntjes een goede kans wanneer je huid droog (-of droger dan normaal) is. Wil je nog meer weten over huidverzorging in de verschillende seizoenen? Volg dan een opleiding schoonheidsspecialiste.