Nagelstyliste worden? Welke opleiding nagelstyling past bij jou?

Nagelstyliste worden? Welke opleiding nagelstyling past bij jou?

Je wordt niet zomaar een goede nagelstyliste, want nagelstyling is een echt een vak. Je moet namelijk verschillende technieken beheersen om natuurlijke nagels te kunnen verzorgen of om kunstnagels te maken, te verlengen of verstevigen. Je moet kennis hebben van hygiëne, het vijlen van de nagels, nagels lakken, nagelstyling technieken en theorie van de praktijk . 

De meeste cursussen nagelstyling besteden aandacht aan handverzorging en nagelverzorging en de opbouw van de nagel. Je leert de verschillende vijltechnieken en wat meer over de gebruikte materialen zoals verschillende soorten nagellak. Er wordt niet alleen aandacht gegeven aan de natuurlijke nagel, maar je leert in een allround cursus ook alles over kunstnagels, zoals het zetten van gelnagels of acrylnagels en hoe je de uitgroei van kunstnagels kunt bijwerken, opvullen en verstevigen.

Specialisatie in nagelstyling

Als je een allround cursus gedaan hebt kun je vervolgcursussen doen om je als nagelstyliste te specialiseren. Bij een specialisatiecursus voor de nagelstyliste kun je denken aan gelnagels, acrylnagels, elektrisch vijlen, nailart, manicure, colorgel of designernails.

Waar kun je een cursus of opleiding nagelstyling volgen?

Er is zijn veel opleidingsinstituten en nagelgroothandels of nagelbedrijven die opleidingen verzorgen voor manicuren en nagelstyling. Ook bestaan er vele bijscholingscursussen.  Brancheorganisatie het Nagelgilde heeft het initiatief genomen voor een kwaliteitskeurmerk voor opleiders in de nagelbranche: Branche Erkend Opleider Nagelstyling. Dit keurmerk is een garantie voor kwaliteit van de opleiding van de aangesloten opleidingsinstituten. Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituten.

De opleiding nagelstyling kun je in deeltijd of in voltijd volgen. De meeste examens bestaan uit een theorie-examen en een praktijk examen. Er is geen landelijk erkend examen nagelstyling. Als je je cursus nagelstyling met goed gevolg hebt afgerond dan ontvang je meestal een diploma of certificaat van het opleidingsinstituut.

Voor wie is een cursus nagelstyling geschikt?

De opleiding nagelstyling is aantrekkelijk voor degenen die zelf een nagelstudio willen starten of voor schoonheidsspecialisten, kappers visagisten, imago-consulenten en andere mensen die al in de cosmeticabranche werkzaam zijn of willen zijn.