Dubbele kin? Zo kom je er van af

Dubbele kin? Zo kom je er van af

Een dubbele kin of onderkin, is vaak gewoon een teken van overgewicht. Als je afvalt zal je onderkin dus geleidelijk verdwijnen. Toch zijn er ook slanke mensen die last hebben van een onderkin. Dat wordt bepaald door de vorm van de kaak en de hals. Ook oudere mensen hebben vaker last van een onderkin omdat de huid op latere leeftijd (na je 40e) de elasticiteit gaat verliezen. Gelukkig kun je er zelf wel wat aan doen. Beautyprofs.nl geeft je tips.

Afvallen

Als je een paar kilo afvalt dan verdwijnt je dubbele kin vanzelf, of het wordt in ieder geval minder. Beweeg regelmatig en eet gezond. Neem een gewichtsconsulent als coach of volg zelf een opleiding gezonde voeding/gewichtsconsulent

Kapsels die onderkin camoufleren

Neem een kapsel dat de aandacht afleidt van je onderkin: de lengte van je haar moet niet stoppen waar je onderkin begint. Daarom is het opsteken van je haar vaak ook niet zo'n goed idee. Kijk eens of een trendy bob kapsel wat voor je is.

Oefeningen

Door middel van oefeningen kun je de spieren in je hals verstevigen zodat je kaaklijn wat strakker wordt.

  • Oefening 1
    Leg (staande) je hoofd zo ver mogelijk in je nek, steek je onderkaak iets naar voren en doe dan ca. 25 keer je mond stevig dicht. Je voelt de spieren onder je kin dan vanzelf aanspannen.
  • Oefening 2
    Slinger je hoofd achterlangs van rechts naar links en andersom. Doe dit 15 keer. Doe hetzelfde, maar nu voorlangs. Hierdoor zal je nek soepeler en sterke worden en de rimpels in je nek verminderen.
  • Oefening 3
    Door overdreven  'o' 'a' 'i' te zeggen train je je spieren. Kijk maar eens in de spiegel als je dit doet en zie wat er gebeurt.

Lipolyse

Met een lipolyse behandeling kun je een onderkin laten verdwijnen. Met lokale injecties in een privekliniek kan het vet lokaal en geleidelijk op een natuurlijke manier worden afgevoerd. Doordat dit proces langzaam plaatsvindt, krijgt de huid ook de kans zich weer mooi te herstellen. De huid trekt mooi glad en er blijft dus niet een ´zakje´ lege huid over. Dit is een bijzonder resultaat, omdat je zou verwachten dat de huid juist slapper zou worden als er iets uit het gezicht verdwijnt.