Wat is het verschil tussen dagcreme en moisturizer?

Wat is het verschil tussen dagcreme en moisturizer?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een dagcrème en een moisturizer? Als je een opleiding schoonheidsspecialiste volgt krijg je antwoord op vragen als deze.  Een dagcrème is een crème die je dagelijks gebruikt om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat een creme vaak bestanddelen die je huid verzorgen. Soms beschermt de dagcreme ook tegen de zon met een SPF. 

Een moisturizer is er om je huid te hydrateren, ongeacht welk huidtype je hebt. Je gebruikt het na je cleanser om de vochtbalans in je huid te herstellen of een boost te geven. Er zijn diverse dagcrèmes en lotions te koop in allerlei prijsklassen. Het belangrijkste echter is dat je een product koopt dat bij jouw huidtype past. 

Crème of lotion?

Er zijn moisturizers in crème vorm en in lotion vorm. Het verschil zit in de verhouding water en olie. In een lotion zit veel water en weinig olie, er zijn zelfs olievrije lotions. In een crème zit relatief veel olie en weinig water en is dus vet. De olie houdt de huid soepel en beschermt het. Als je een droge huid hebt en je kiest voor een product met veel water (zoals een lotion) dan droogt de huid uit. Er is immers geen beschermlaagje op de huid dat het vocht 'binnen' houdt. Daarom moet je op een droge huid een crème gebruiken. Als je een vette huid hebt dan moet je een product nemen met veel water en weinig olie. Het water zorgt ervoor dat de vette huid minder vet wordt.