Van basis make-up tot dagmake-up stap voor stap

Van basis make-up tot dagmake-up stap voor stap

Welke look je ook wil maken, de basismake-up moet perfect zijn. Wij laten je met duidelijke foto's zien hoe je stap voor stap een dagmake-up aanbrengt of een verleidelijke avond make-up creëert. Volg een cursus visagie, dan kun jij het straksook. 

make-up_cursus_1.jpg

Stap 1: Voorbereiding 

Bereid de huid voor op de make-up door eerst een dagverzorging aan te brengen op een vooraf gereinigde huid. Geef de dagcreme even de tijd om in de huid te trekken

 

make-up_cursus_2.jpg

 

Stap 2: Concealer aanbrengen

Breng de concealer aan op de schaduwplekjes in het gezicht, dit is meestal onder de ogen, langs de neusvleugels en net onder de onderlip.
Tip: Om een 'wakker' effect te creeren zou je het ook net naast de ogen aan kunnen brengen en net onder de wenkbrauw. Vervaag het door kloppende bewegingen te maken. De juiste keur moet ee tint lichter dan de huidskleur.

make-up_cursus_stap_3.jpg

 

Stap 3: Foundation

Met een foundation kan de huid worden geegaliseerd. De kleur van de foundation is het allerbelangrijkste! De juiste kleur moet zo dicht mogelijk bij je huidskleur komen. Kijk goed in de spiegel naar je huid en breng het aan op eventuele roodheid en/of oneffenheden in het gezicht. Meestal zijn de wangen, neus en kin wat roder dan de rest van het gezicht en door die plekjes te egaliseren met een foundation creeer je een heel rustig effect.

Tip: Om de juiste kleur te bepalen breng je eerst een klein beetje foundation aan op de kaaklijn, als de kleur versmelt met je eigen huidskleur en dus niet meer zichtbaar is dan heb je de juiste kleur te pakken!

make-up_cursus_matteren_en_fixeren.jpg

 

Stap 4: Matteren en Fixeren 

Gebruik een poeder om de huid te matteren zodat die door de dag heen minder snel glimt . Ook is een poeder geschikt om de make-up te fixeren zodat deze mooi op zijn plek blijft zitten. De kleur van de poeder moet zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur liggen. Tip: Breng de poeder aan op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) en op de oogleden en lippen.

 

 

make-up_cursus_3.jpg

 

Stap 5:  Aanbrengen blush

Met een blush haal je de kleur in je gezicht weer op zodat je een 'fris' effect krijgt. De juiste kleur voor een blush is meestal een roze of een perziktint. Breng het aan op de jukbeenderen en slapen.

Tip: wanneer je een lipstick gebruikt in een rood/roze tint kun je deze ook als blusher gebruiken voor een verassend effect!

 

 

make-up_cursus_4.jpg

 

Stap 6:  Wenkbrauwen in vorm

Borstel met een wenkbrauwborsteltje de haartjes in model. Teken met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder de wenkbrauw in zodat je geen huid meer ziet door de wenkbrauw heen. Je krijgt het mooiste en meest natuurlijk resultaat als de wenkbrauwkleur het dichtste bij de haarkleur komt. Kies eerder voor een tint lichter dan donkerder, de wenkbrauwen zijn namelijk het meest bepalend voor de uitdrukking in het gezicht.

Tip: Mocht je al volle wenkbrauwen van jezelf hebben dan kun je deze in model houden met een wax, hairspray of een speciale wenkbrauwgel.

make-up_cursus_stap_7.jpg

 

Stap 7: Ogen en lippen voor dagmake-up

Je kunt al snel sprekende ogen creeren door alleen een mascara te gebruiken. Gebruik zwarte mascara voor de bovenwimpers en een donkerbruine kleur voor de onderste, zo krijg je het mooiste effect. Breng niet teveel lagen aan, zo krijg je een onnatuurlijk en vaak klonterig effect.

Als je een dagmake-up wilt is dit het eindresultaat.  

Je bent nog maar enkele stappen verwijderd van een glamourous avondmake-up .....

make-up_cursus_stap_8.jpg

 

Stap 8: Smokey eyes voor avondmake-up

Teken een lijntje met een zwart oogpotlood net boven de wimperrand en aan de onderkant net onder de wimperrand. Voor een krachtiger effect kun je ook de binnenste randjes aanzetten met het potlood. Zorg ervoor dat de lijntjes mooi vervaagd zijn, gebruik daarvoor je vingers of een wattenstaafje. Gebruik een kleur oogschaduw in een warm bruin of grijstint en breng deze aan op het bewegende ooglid en vervaag het naar boven toe. Breng dezelfde kleur oogschaduw ook aan onder de ogen. 


Tip: Het is echt heel belangrijk dat je alles met elkaar vervaagt voor een mooi zwoel en mysterieus effect!

make-up_cursus_stap_9.jpg

 

Stap 9:  Verleidelijke lippen

Voor overdag is het mooi als de lippen een naturel look hebben. Hiervoor kun je een gloss of lipstick gebruiken. Vrouwen van middelbare leeftijd mogen lipstick gebruiken met veel pigment (kleur). Een lippotloodje is ideaal om de lippen vorm te geven en om ervoor te zorgen dat de lipstick niet in de lijntjes 'loopt'.

Tip: Door een beetje gloss op de onderlip aan te brengen lijken de lippen voller.

make-up_cursus_stap_10.jpg

 

 

 

 

 

Het eindresultaat


Als jij deze aanwijzigingen stap voor stap doorneemt kun jij ook het beste uit jezelf halen. Volg een cursus visagie om de fijne kneepjes van het vak te leren. 

Heel veel succes!