Tips voor mooie, egale huid

Tips voor mooie, egale huid

Een mooie, gladde huid zonder oneffenheden weerkaatst het licht veel mooier dan een huid met imperfecties en kleurverschillen. Om te bepalen wat jij zou kunnen doen voor een mooie teint moet je goed naar je eigen huid kijken. Waardoor is jouw huid oneffen? Heb je rimpeltjes of fijne lijntjes? Heb je sproetjes of andere vlekjes of pukkeltjes in je gezicht? Of is je gehele teint vaal en grauw? Zijn het de oneffenheden, is je huid niet glad genoeg of is de teint van je huid dof of vaal? Of is het een combinatie van deze oorzaken? Welke cosmeticaproducten kunnen jouw specifieke probleem oplossen? Tips voor een egale huid met een mooie natuurlijke teint 

Hydrateer de huid

Een gladde huid weerkaatst het licht beter, waardoor de lichtval mooier wordt. Een droge huid of een huid met veel rimpels en fijne lijntjes kan gladder gemaakt worden door het inbrengen van vocht en daarom is hydratatie is een must. De gehydrateerde huid reflecteert het licht beter waardoor de huid nog meer straalt. 
Oplossing: dagcrèmes en moisturizers of een anti-rimpel crème.

Beperk oxidatie

Vrije radicalen oxideren en maken de huid sneller dof.  Om dat verloop af te remmen heb je antioxidanten nodig. Veel cosmeticaproducten bevatten ingrediënten om vrije radicalen tegen te gaan. Van vitamine C, vitamine E en CoQ10 is bewezen dat ze antioxiderende eigenschappen.
Oplossing: dagcrèmes en moisturizers, sommige foundations

Voorkom te veel pigmentatie

Als je je huid zonschade oploopt ontstaan er kleine ontstekingen in de huid die de melanineproductie stimuleren, ofwel het natuurlijke pigment van de huid. Blijf dus zo veel mogelijk uit de zon of bescherm je huid tegen te veel UV licht. Mineralen zoals titaandioxide en zinkoxide bieden bescherming tegen UV-straling. 
Oplossing: dagcrèmes en moisturizers met SPF, zonnebrandcrèmes

Verminder het aanwezige pigment

Door de celvernieuwing te stimuleren zullen de pigmentcellen sneller naar het huidoppervlak ‘stijgen’ waardoor ze vervolgens ook weer makkelijker verwijderd kunnen worden door producten met een ex-foliërende werking. Of gebruik cosmeticaproducten die het aanwezige pigment bleken of verminderen. Van vitamine B3 is bekend dat het de pigmentvorming kan verminderen. 
Oplossing: crèmes tegen pigmentvlekken in het gezicht, scrubben

Breng lichtreflecterende elementen aan

Sommige dagcrèmes of foundations bevatten pigmenten die het licht extra reflecteren waardoor de huid meer licht gaat weerkaatsen. Daardoor lijkt de huid meer te stralen. 
Oplossing: foundation of concealers

Overige problemen

Heb je couperose, acne of puistjes, rosacea of grove poriën dan is er in feite sprake van een echt huidprobleem. Het is dan niet goed om deze problemen alleen maar te verbergen, je kunt beter de oorzaken aanpakken.  Oplossing: Ga voor huidverbetering naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut