Welk kapsel bij welke vorm van het gezicht?

Welk kapsel bij welke vorm van het gezicht?

Waarom past lang haar met een pony niet bij iemand met een lang gezicht? En waarom past een bob tot op de kaaklijn mooi bij een hartvormig gezicht? Waarom staat het ene kapsel je wel en het andere niet? Dat leer je onder andere op een kappersopleiding en heeft alles te maken met de vorm van je gezicht. Daarom is het belangrijk dat er bij het knippen van een nieuw kapsel goed rekening wordt gehouden met de vorm van jouw gezicht. 

Gezichtsvorm bepalen
Kijk in de spiegel met de haren uit je gezicht of zoek een foto op en kijk welke vorm jouw gezicht heeft. Meestal is je gezicht een samenstelling van meerdere vormen, kijk dan welke vorm het meeste overeenkomst 

kapsel-ovale_gezichtsvorm.jpg

Ovale gezichtsvorm
De lengte van het gezicht is ongeveer anderhalf keer de breedte. Het voorhoofd en de kaak zijn even breed. Deze ovale vorm wordt vaak als de perfecte gezichtsvorm gezien. En daarom zijn alle kapsels en alle haarlengtes geschikt. Het is ook heel mooi als het haar uit het gezicht wordt gedragen

kapsel-ronde_gezichtsvorm.jpg

Ronde gezichtsvorm
Bij een rond gezicht is de lengte van het gezicht ongeveer gelijk aan de breedte. Bij een rond gezicht past of een kort kapsel met volume of een heel lang kapsel tot net onder de raaklijn. Kies voor een volumineus kapsel om het gezicht minder rond en smaller te laten lijken.

kapsels-vierkante_gezichtsvorm.jpg

Vierkante gezichtsvorm
Een vierkante gezichtsvorm heeft een sterk en breed voorhoofd en een hoekige kaak.
Hierbij passen korte en halflange kapsel met een lengte tot net boven of net onder de kaaklijn het beste. Als je een vierkant gezicht wat minder 'mannelijk' wil maken, kiest dan voor een pony, een asymmetrisch kapsel (zijscheiding of lok) of een laagjeskapsel.

kapsels-langwerpige_gezichtsvorm.jpg

Langwerpige gezichtsvorm
Bij een langwerpige gezichtsvorm is het gezicht langer dan dat het breed is. De wang is een lange, rechte lijn. Bij deze gezichtsvorm passen het beste middellange en korte kapsels waarbij de nadruk op de zijkanten van het kapsel wordt gelegd. Een pony maakt deze gezichtsvorm mooier.

kapsels-driehoekige_gezichtsvorm.jpg

Driehoekige gezichtsvorm
Bij een driehoekige gezichtsvorm zijn het voorhoofd en de jukbeenderen smal, de kaaklijn is breed. Vrouwen met een driehoekig gezicht kunnen het beste voor kapsels kiezen die de brede kaaklijn in balans brengen, zoals kapsels met wat volume (ook weer niet te veel!) ter hoogte van de slapen of op het hoofd

kapsels-hartvormige_gezichtsvorm.jpg

Hartvormig gezichtsvorm
Het voorhoofd en de jukbeenderen zijn breed, de kaaklijn is smal. 
Bij een hartvormig gezicht is een kapsel met een lengte tot op de kaaklijn er mooi, daardoor lijkt de kin wat voller.Ook een zijscheiding of een lok staat mooi.

kapsels-diamantvormige_gezichtsvorm.jpg

Diamant gezichtsvorm
Bij een diamantvormig gezicht zijn het voorhoofd en de kaaklijn smal, de jukbeenderen zijn breed en hoog. Om de kin wat voller te laten lijken kies je voor een kapsel met een haarlijn tot net op de kaaklijn. De kapsels voor een hartvormig gezicht zijn ook geschikt voor de diamanten gezichtsvorm.