Kies de opleiding of cursus uiterlijke verzorging die bij je past

Kies de opleiding of cursus uiterlijke verzorging die bij je past

Op welke manier kun je het beste te werk gaan bij het vinden van een beauty cursus of opleiding uiterlijke verzorging die bij je past? Het is goed om eerst te bepalen welk vakgebied je voorkeur heeft. En op welke niveau wil je de opleiding doen? HBO, MBO, of een specialisatie opleiding? Pas daarna kies je in welke plaats je de opleiding of cursus wil gaan volgen. Ga dus niet alleen kijken naar de ROC op particuliere opleiding bij jou in de buurt, maar oriënteer je breed op het aanbod van opleidingen. Hopelijk maakt Beautyprofs.nl jouw studiekeuze iets gemakkelijker en overzichtelijker.

Kies je vakgebied in uiterlijke verzorging

Het is goed om eerst te bepalen welk vakgebied je voorkeur heeft. Kies je voor een opleiding schoonheidsspecialiste, wellness medewerker of vind je het leuk om kapper of pedicure te worden?  Of is styling meer jouw ding en is make-up artist of visagist of nagelstylist meer iets voor jou? Je kunt als aanvulling op je beautyvakgebied ook een cursus gewichtsconsulent doen.

Niveau van de opleiding uiterlijke verzorging en diploma

Er zijn verschillende niveaus van opleidingen. Je kunt een MBO opleiding BOL of BBL volgen. Dat kan via een reguliere ROC opleiding of particuliere opleiding of via een thuiscurusus. Maar je kunt ook een beginnerscursus of een specialisatie opleiding volgen.

Als je een cursus of opleiding gevolgd hebt dan krijg je na afloop in meestal een certificaat of diploma. Het is belangrijk om te weten wat jouw papiertje waard is. Om een door de branche erkend examen te doen moet je je theorie- en of praktijkexamen vaak nog via een landelijke erkend exameninstituut doen. Voor schoonheidsspecialiste is dat bijvoorbeeld via het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging of het TCI.

Soms krijg je voor het volgen van een cursus of opleiding alleen een bewijs van deelname of een certificaat. Een bewijs van deelname, is een bewijs van actieve deelname aan een workshop of onderdeel, maar staat los van je prestaties. Een certificaat ontvang je wanneer je de vereiste score haalt na beoordeling van je inzet en prestaties door docentes

Locatie van de opleiding uiterlijke verzorging

Pas daarna kies je in welke plaats je de opleiding of cursus wil gaan volgen. Ga dus niet alleen kijken naar de ROC op particuliere opleiding bij jou in de buurt, maar oriënteer je breed op het aanbod van opleidingen. Er zijn opleidingen die op meerdere locaties in Nederland worden gegeven. Of selecteer in de linkerkolom de locatie die het dichtst bij jou in de buurt ligt.

 

.

De kwaliteit van de opleiding

De door het ministerie erkende opleidingen middelbaar beroepsonderwijs en bijbehorende opleidings- en exameninstellingen vind je in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt dit register bij.