Check je crème als het lente wordt

Check je crème als het lente wordt

Het is lente! Welkom stralende zon, lentebries en fladderjurk! Maar pas op: voor je het weet verbrandt je neus en wangen en zorgt je dikke wintercrème voor mee-eters en pukkeltjes! Ai. Straks wel met een stralende huid en blozende wangen de lentezon in? Zorg dan dat je huidverzorging is afgestemd op wat je huid in dit seizoen wil!  In de lente heeft je huid andere behoeften dan in de winter. De kou vertrekt, de lucht wordt vochtiger, de zonnestralen weten je huid weer te vinden. Genieten! Maar niet wanneer je huid plotseling verbrandt (oeps, zonnebrand vergeten) of er ineens een vettige glans of pukkel verschijnt! Deze effecten worden onder meer veroorzaakt door te vette crèmes, verkeerde verzorging of dode huidcellen. Goed nieuws, je voorkomt deze nare effecten makkelijk! Met een kleine aanpassing in je huidverzorgingsproducten heb je jouw stralende look zo weer terug.

Welkom lentehuid!

Je dikke wintercrème beschermt je huid in het koudste seizoen tegen weersinvloeden en uitdroging. Maar in de lente is de temperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid UV-straling hoger en heeft je huid dus een ander soort bescherming nodig!Die wintercrème is al snel teveel voor je velletje. De lipiden (vetten) zorgen zeker op de normale tot vette huid in de lente voor een vettige glans en verstopping van je poriën, met mee-eters en pukkeltjes tot gevolg. Heb je een normale tot vette of gecombineerde huid? Dan kies je voor een lichtere, luchtige crème die weinig oliën bevat. Zo voorkom je die vette glans en kan je huid ademen. De droge of gevoelige huidtypen hebben behoefte aan vocht en zijn beter af met een voedende crème die de nadruk legt op hydrateren van je huid.Voor alle huidtypes: kies voor de lente een crème met een zonnefilter van minimaal SPF10. Zo ben je beter beschermd tegen de eerste zonnestralen. In de lente is de toename van UV straling het sterkst en verdwijnen de grijze wolken die in de winter UV-straling (deels) tegenhouden. Een crème die zowel UVA als UVB stralen filtert zorgt ervoor dat je velletje niet wordt blootgesteld aan de gevolgen van UV: vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, uitdroging en een soms pijnlijke verbranding. Voor de zonbeschermingsfactor geldt: Hoe lichter je huid hoe hoger de SPF factor. Tip: Alvast een bruinere tint op je gezicht? Gebruik een gezichtscrème en bodylotion met subtiel zelfbruinend effect!


Scrub & co

Een mooie huid is een schone huid. Dus, zeg je dode huidcellen maar gedag! Door je huid te scrubben zorg je ervoor dat het bovenste laagje van je huid verdwijnt en je huid en teint weer stralend gezond en glad worden. Ideaal voor de lente dus! Maar er zijn wel enkele gouden regels: Gebruik een scrubcrème die past bij je huidtype, scrub niet meer dan tweemaal per week en verzorg je huid na het scrubben altijd met een verzorgende, hydraterende crème. Voor een maximaal effect en een superhuid gebruik je na het scrubben een gezichtsmasker dat past bij je huidtype.
Tip: vergeet je hals en decolleté niet! Deze lichaamsdelen verstoppen we in de winter onder dikke shawls en wollen truien. Daardoor heeft je huid niet goed kunnen ademen. Scrub je hals en decolleté met een gezichtsscrub; deze zijn zachter en beschadigen de tere huid rondom deze zones niet. Voor de rest van je lijf kun je een grovere bodyscrub gebruiken. Ook hier geld: hydrateer en verzorg je huid na het scrubben met een bodylotion- of milk.