Huidveroudering tegengaan

Huidveroudering tegengaan

Naarmate de jaren verstrijken, verandert onze huid: ze wordt dunner, droger, minder elastisch en de kwaliteit gaat achteruit. Maar ook het volume ónder de huid verandert: de hoeveelheid vetweefsel neemt af en ook de botmassa slinkt. Onze genen bepalen voor een groot deel hoe vroeg de huidveroudering begint en hoe sterk die zal zijn. Daarnaast is ook onze leefstijl van invloed: roken en zonlicht zijn slecht voor de huid en verantwoordelijk voor een versnelde veroudering. Mensen die veel stress hebben gekend in hun leven verouderen anders dan mensen die dat niet gekend hebben. Het is niet altijd één specifiek aspect van het gezicht waardoor iemand er ouder uitziet, het is het complete plaatje. Veroudering is persoonlijk en verdient een behandeling op maat. Dat kan bij de schoonheidsspecialiste.

Schoonheidsspecialiste en huidveroudering

Er zijn verschillende goede producten voor de ouder wordende huid die het proces van huidveroudering kunnen vertragen. Sommige producten stimuleren de stofwisseling in de cellen, anderen stimuleren de productie van collageen waardoor de huid langer stevig blijft en minder rimpels vertoont. Maar het is wel belangrijk dat deze crèmes passen bij jouw huidtype andere boek je weinig resultaat. Als er iemand is opgeleid voor het verzorgen van de verouderende huid dan is het de schoonheidsspecialist! Zij kan je hier uitstekend over adviseren. 

Full Face Approach in een privékliniek

Alleen wat Botox, of toch ook een ooglidcorrectie? Een laserbehandeling, of toch een facelift? Bij een full face advies wordt het ouder wordend gezicht vanuit verschillende hoeken door artsen en/of huidtherapeuten bekeken. Soms is het nodig om te snijden, soms bereik je mooie resultaten met een filler, soms kan een huidtherapeutische behandeling aan te raden zijn. En soms is het juist een combinatie van behandelingen die het af maakt. Om te bepalen welke anti-aging behandeling de juiste is, kan het advies van meerdere specialisten nodig zijn. Dit wordt aangeboden aan cliënten die iets aan hun gezicht willen laten doen en de mening van verschillende specialisten op prijs stellen zoals de plastisch chirurg, de huidtherapeut, de dermatoloog en/of de arts die injectables toedient. 

Schoonheidsideaal

Naast ons persoonlijke proces van verouderen speelt ook de tijd waarin we leven een rol. Het schoonheidsideaal verandert door de jaren heen.