Beroepsopleiding gewichtsconsulent coach bij NTI

NTI

thuis

8 of 12 maanden

beroepsopleiding

thuisstudie

Doorlopend

De opleiding Gewichtsconsulent is erkend door de BGN

629,00*

*Prijs exclusief inschrijfgeld en matereriaalkosten

NTI
Je kunt direct starten met de opleiding Gewichtsconsulent. Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

De gemiddelde studielast is 8 uur per week.

Gedurende de gewichtsconsulent-opleiding volg je gratis een praktijktraining waarin coachen centraal staat. Tijdens de training krijg je de kans om de geleerde theorie uit de Gewichtsconsulent-opleiding te oefenen op een leuke en praktijkgerichte manier. Je krijgt tips om jouw coaching vaardigheden te ontwikkelen en optimaal te benutten.

Een gewichtsconsulent is geen diëtist. Een gewichtsconsulent begeleidt gezonde mensen met gewichtsproblemen. Wanneer gewichtsproblemen een medische of psychische oorzaak hebben verwijst een gewichtsconsulent de cliënt door naar een diëtist. Deze NTI-opleiding gaat diep in op voedingsleer, wat vaak ten grondslag ligt aan gewichtsproblemen. Onderstaande onderwerpen worden tijdens de opleiding behandeld:

  • Gezonde voeding
  • Anatomie en fysiologie
  • Pathologie en ziekteleer
  • Gezond gewicht
  • Begeleiden, voorlichten en coachen
  • Meten en bewegen
  • Praktijkvoering gewichtsconsulent

Vanaf september 2017 wijzigt het examenprogramma van Gewichtsconsulent en wordt het examen centraal afgenomen door de BGN. Dit betekent dat studenten vanaf september 2017 opgeleid worden tot het nieuwe examen.

NTI

Het NTI heeft een ruim aanbod beauty-opleidingen en cursussen. Het NTI biedt beroepsopleidingen aan op het gebied van uiterlijke verzorging, styling, voeding en gezondheid. Daarnaast heeft het NTI cursussen voor beginners als schoonheidsverzorging, massage, gezonde voeding, haarverzorging, yoga en thuiskapper.

Het NTI is een grote aanbieder van thuisstudies. Dat is een opleiding de je grotendeels thuis kunt volgen. Je kunt beginnen waar en wanneer je wilt, met persoonlijke begeleiding van jouw docenten en je mentor.

Bij het NTI MBO-College ben je verzekerd van een erkende opleidingen. Het NTI MBO-College is door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap sinds 2000 aangewezen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).