Branche opleiding Medisch pedicure bij LOI

LOI

thuis

8 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt kunt echter zelf bepalen of je sneller of langzamer leert.

specialisatie opleiding

thuisstudie

Doorlopend

Certificaat LOI, Branchediploma via TCI

789,50*

*Prijs exclusief inschrijfgeld en matereriaalkosten

LOI
Om de opleiding te kunnen volgen, dien je te beschikken over een Vak- of Branchediploma Pedicure of een diploma Pedicure Plus

Inclusief zes praktijkdagen
Uitstekend vervolg op het Branchediploma pedicure

De opleiding Branchediploma Medisch pedicure van het LOI is bestemd voor iedereen die al werkzaam is in de branche als pedicure niveau 3 en een erkend pedicurediploma wil halen op MBO 4-niveau, zonder hiervoor een volledige MBO-opleiding te hoeven volgen.

De opleiding is opgebouwd uit drie delen en behandelt alles wat een medisch pedicure moet weten én kunnen. Je leert voetproblemen behandelen die specifiek verbonden zijn aan diabetes, maar ook voetproblemen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld reuma, spasticiteit of verwaarlozing. Vervolgens gaan we dieper in op specialistische technieken. Bovendien is er aandacht voor de regelgeving op het gebied van hygiëne, arbo en milieu. Belangrijke kennis voor een medische pedicure.  

Onderdelen van de opleiding zijn:

Risicovoet en diabetes
Dit deel van de opleiding behandelt twee onderwerpen: Diabetische voetverzorging en overige risicovoeten. Zoals de naam al zegt, leer je bij diabetische voetverzorging technieken waarmee je voetproblemen kunt behandelen die specifiek gelieerd zijn aan diabetes.

Voor de behandeling van overige risicovoeten leer je technieken die je kunt toepassen bij problemen die onder meer ontstaan door reuma, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De praktijk van de beide onderwerpen van het onderdeel Risicovoet komt uitgebreid aan bod tijdens de speciaal hieraan gewijde praktijkdag.

Specialistische technieken
Gedurende dit deel van de opleiding komen er verschillende specialistische technieken aan bod, waarmee je steeds een specifiek voetprobleem kunt behandelen. Zo leer je het toepassen van nagelbeugels, het toepassen van een orthese en het toepassen van anti-druk. Ook leer je het herstellen van een stootnagel.

Bij de opleiding Branchediploma medisch pedicure horen zes praktijkdagen. Tijdens de praktijkdagen oefen je onder begeleiding van professionals om de technieken echt goed in de vingers te krijgen. Vijf van deze dagen staan in het teken van het oefenen van de technieken en behandelingen. Tijdens de laatste dag doe je een proefpraktijkexamen.

 


Na het afronden van de opleiding ben je uitstekend voorbereid op het erkende examen van de Stichting Toetscentrum Intereducatief (TCI). Met het diploma op zak toon je aan dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt om mensen met medische voetproblemen op de juiste wijze te behandelen.

LOI opleidingen

De LOI wil het verschil maken in onderwijs en richt zich daarbij op iedereen die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen.

Het LOI heeft een ruim aanbod beauty opleidingen. Heb je veel tijd om te studeren en wil je snel het diploma op zak dan kun je bij het LOI ook een spoedcursus volgen. LOI biedt ook verschillende combinatie pakketten aan op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld de combinatiecursus nagelstyling, visagie en haarstyling.

Bij de beautycursussen krijg je vaak één of meerdere interessante praktijkdagen. Voor deze praktijkdagen betaal je niets extra! Bovendien ontvang je bij vrijwel alle opleidingen een professioneel materialenpakket.

LOI heeft 2 studiemethodes Thuisstudie met docentbegeleiding via internet en speciaal ontwikkeld lesmateriaal Klassikaal studeren met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools.

e LOI-opleidingen zijn door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de LOI erkende MBO-diploma’s en HBO-bachelordiploma’s mag uitgeven. Deze hebben exact dezelfde waarde als diploma’s van bekostigde onderwijsinstellingen. De MBO-opleidingen staan geregistreerd in het CREBO