Cursus nailart bij LOI thuisstudie

LOI

thuis

6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt echter bepalen of je sneller of langzamer leert.

hobby cursus | beginners cursus

thuisstudie

Doorlopend

certificaat LOI

447,00*

*Prijs exclusief inschrijfgeld en matereriaalkosten

LOI
Bij de cursus Nailart ontvang je een materialenpakket van professionele kwaliteit. Hiermee heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan.

De LOI werkt voor deze opleiding samen met BeautyXL. Als LOI-cursist krijg je maar liefst 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van BeautyXL. Ook na je opleiding profiteer je nog van deze korting!

Nailart is een trend die steeds populairder wordt. De cursus Nailart leert je in zes maanden prachtig versierde nagels maken. Je doet niet alleen de basistechnieken op, maar leert ook de meest spectaculaire nailartontwerpen uitvoeren.

Nailart is een moderne techniek om nagels te verzorgen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van veel verschillende technieken. Om de mooiste creaties bij jezelf, vriendinnen of cliënten te kunnen maken, leer je deze technieken stap voor stap. Je maakt hierbij gebruik van verschillende kleuren nagellak, stripers, steentjes en stickers. Je ontwerpt zelf patronen en leert speciale technieken zoals de one-stroketechniek en shadow painting. Bedenk dat je vooral veel zult moeten oefenen om je de technieken eigen te maken.

Deze onderdelen komen tijdens de cursus nailart aan de orde

 • Kennismaking met nailart     
  Je leert over de geschiedenis van nailart. Je zult zien dat nailart al heel lang wordt toegepast. Ook is er in dit hoofdstuk aandacht voor de materialen die je nodig hebt.
 • Een goede voorbereiding
  Voor een goed resultaat moet je de nagel op de juiste manier voorbereiden. In dit deel leer je daarom alles over de PREP. Er is o.a. aandacht voor het reinigen en desinfecteren van de nagels. Ook de opbouw van de nagel en de benodigde materialen voor de preparatie komen aan bod.
 • Kleurenleer
  Kleur speelt een grote rol in je ontwerpen. In dit hoofdstuk leer je daarom over kleurgebruik en de kleurencirkel van Itten. Ook het mengen en blenden van kleuren komt aan bod.
 • Standaard lakken
  Wie aan nailart doet, moet natuurlijk ook de basisprincipes van het lakken in de vingers hebben. In dit deel leer je alles wat je moet weten om op professionele wijze nagels te lakken. Ook manicure en trends (crackle lak, nagelpiercings, airbrush) komen aan bod.
 • Basistechnieken
  Je leert nagels versieren met allerlei materialen. Denk bijvoorbeeld aan stickers, strass steentjes, glitters, parels en 3D-figuren. Ook nailpainting, shadowpainting, geldesign en speciale technieken als de ‘one stroke’ techniek, worden uitgebreid behandeld.
 • Overige nailartontwerpen
  In dit deel leer je een groot aantal bijzondere nailartontwerpen toepassen. Bijvoorbeeld tijgerstrepen, vuurwerk, Black & White, Hello Kitty en nog veel meer… Ook leer je hoe je zelf een patroon ontwerpt. Alles is mogelijk!
 • Thema nailartontwerpen
  Wat is er bij een bijzondere gelegenheid leuker als finishing touch dan een nailartontwerp dat helemaal is afgestemd op het thema? In dit deel komen diverse thema-ontwerpen aan bod. Denk aan Valentijn, voetbal, Halloween, Kerst, oud & nieuw of een bruiloft.
 • Hoe houd je nailart mooi?

 

LOI opleidingen

De LOI wil het verschil maken in onderwijs en richt zich daarbij op iedereen die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen.

Het LOI heeft een ruim aanbod beauty opleidingen. Heb je veel tijd om te studeren en wil je snel het diploma op zak dan kun je bij het LOI ook een spoedcursus volgen. LOI biedt ook verschillende combinatie pakketten aan op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld de combinatiecursus nagelstyling, visagie en haarstyling.

Bij de beautycursussen krijg je vaak één of meerdere interessante praktijkdagen. Voor deze praktijkdagen betaal je niets extra! Bovendien ontvang je bij vrijwel alle opleidingen een professioneel materialenpakket.

LOI heeft 2 studiemethodes Thuisstudie met docentbegeleiding via internet en speciaal ontwikkeld lesmateriaal Klassikaal studeren met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools.

e LOI-opleidingen zijn door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de LOI erkende MBO-diploma’s en HBO-bachelordiploma’s mag uitgeven. Deze hebben exact dezelfde waarde als diploma’s van bekostigde onderwijsinstellingen. De MBO-opleidingen staan geregistreerd in het CREBO