Branche opleiding schoonheidsspecialiste bij LOI

LOI

Thuis

18 maanden

beroepsopleiding

thuisstudie

Doorlopend

Certificaat LOI. Branche examen mogelijk via TCI

1.990,50*

*Prijs exclusief inschrijfgeld en matereriaalkosten

LOI
Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Branchediploma schoonheidsspecialist.

De studiebelasting ligt op ongeveer 8 uur per week.

Tijdens deze opleiding worden acht praktijkdagen georganiseerd. Hier oefen je je vaardigheden onder begeleiding van professionals. Er is onder andere aandacht voor het opstellen van een behandelplan, hygiëne, lichaamsbehandeling, gelaatsbehandeling, cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging én voor examentraining. Aan het volgen van de praktijkdagen zijn geen extra kosten verbonden.

De opleiding branchediploma schoonheidsspecialiste LOI is opgebouwd uit drie delen en behandelt alles wat je als schoonheidsspecialist moet weten én kunnen. Tijdens de opleiding bouw je je eigen portfolio op. Dit heb je nodig voor het examen.

  • De schoonheidsbehandeling
  • Het beroep schoonheidsspecialist
  • Voorbereiden van een behandeling
  • Uitvoeren van de behandeling
  • Kennis van het lichaam
  • Anatomie en fysiologie
  • Pathologie
  • Voedingsleer
  • Producten, apparaten en training
  • Producten, apparaten, examentraining

Na het afronden van de opleiding schoonheidsspecialiste bij het LOI heb je de juiste kennis en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als schoonheidsspecialist. Met het diploma op zak kun je gaan werken in dienst van een schoonheidssalon of je schoonheidssalon starten. 

LOI opleidingen

De LOI wil het verschil maken in onderwijs en richt zich daarbij op iedereen die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen.

Het LOI heeft een ruim aanbod beauty opleidingen. Heb je veel tijd om te studeren en wil je snel het diploma op zak dan kun je bij het LOI ook een spoedcursus volgen. LOI biedt ook verschillende combinatie pakketten aan op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld de combinatiecursus nagelstyling, visagie en haarstyling.

Bij de beautycursussen krijg je vaak één of meerdere interessante praktijkdagen. Voor deze praktijkdagen betaal je niets extra! Bovendien ontvang je bij vrijwel alle opleidingen een professioneel materialenpakket.

LOI heeft 2 studiemethodes Thuisstudie met docentbegeleiding via internet en speciaal ontwikkeld lesmateriaal Klassikaal studeren met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools.

e LOI-opleidingen zijn door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de LOI erkende MBO-diploma’s en HBO-bachelordiploma’s mag uitgeven. Deze hebben exact dezelfde waarde als diploma’s van bekostigde onderwijsinstellingen. De MBO-opleidingen staan geregistreerd in het CREBO