Beroepsopleiding professioneel visagist |Make-up artist bij LOI

LOI

thuis

12 maanden

beroepsopleiding

thuisstudie

Doorlopend

LOI getuigschrfit of via TCI

965,00*

*Prijs exclusief inschrijfgeld en matereriaalkosten

LOI
Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week en dan kun je deze cursus binnen 12 maanden afronden.

Bij deze opleiding zijn er twee mogelijkheden om examen te doen:

et examen bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. Het theoriegedeelte duurt 60 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen. Dit examen wordt door de LOI afgenomen.

Examen doen bij TCI
Ook kun je examen doen bij TCI. Dit examen bestaat uit twee keer een proeve van bekwaamheid en een theorietoets.

De opleiding Professionele visagie is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van make-up en hier zijn of haar beroep van wil maken. De opleiding is bovendien een prima aanvulling voor iedereen die al in de uiterlijke verzorgingsbranche werkt (bijvoorbeeld als haarstylist of schoonheidsspecialist).

Inhoud van de opleiding Professionele visagie

De opleiding is opgebouwd uit zestien hoofdstukken die zijn ondergebracht in twee modulen

Module 1
In de eerste module maak je kennis met visagie als vak en het doel van de visagist. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen cosmetica en professionele make-up? En in welke situaties wordt de hulp van een visagist ingeroepen?
Hierna worden onderstaande onderwerpen uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Kleurenleer
 • Vormleer
 • Basiskennis en –vaardigheden
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Make-up voor de gekleurde huid
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid
 • Bruidsmake-up

Steeds wordt op een duidelijke wijze en met verhelderende foto’s uitgelegd hoe je de gewenste resultaten kunt verkrijgen.

Module 2
In de tweede module wordt dieper ingegaan op de materie en komt ook visagie in een professionele omgeving aan bod. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Make-up door de jaren heen
 • Make-up voor de Aziatische huid

Praktijkdagen
Tijdens de opleiding worden diverse praktijkdagen georganiseerd. Hier oefen je zowel de basisvaardigheden als specifieke technieken onder begeleiding van professionals. Je krijgt allerlei praktische tips en kunt al je vragen meteen stellen. 

LOI opleidingen

De LOI wil het verschil maken in onderwijs en richt zich daarbij op iedereen die zich naast werk, gezin en/of een druk privéleven verder wil ontwikkelen.

Het LOI heeft een ruim aanbod beauty opleidingen. Heb je veel tijd om te studeren en wil je snel het diploma op zak dan kun je bij het LOI ook een spoedcursus volgen. LOI biedt ook verschillende combinatie pakketten aan op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld de combinatiecursus nagelstyling, visagie en haarstyling.

Bij de beautycursussen krijg je vaak één of meerdere interessante praktijkdagen. Voor deze praktijkdagen betaal je niets extra! Bovendien ontvang je bij vrijwel alle opleidingen een professioneel materialenpakket.

LOI heeft 2 studiemethodes Thuisstudie met docentbegeleiding via internet en speciaal ontwikkeld lesmateriaal Klassikaal studeren met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools.

e LOI-opleidingen zijn door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de LOI erkende MBO-diploma’s en HBO-bachelordiploma’s mag uitgeven. Deze hebben exact dezelfde waarde als diploma’s van bekostigde onderwijsinstellingen. De MBO-opleidingen staan geregistreerd in het CREBO